Sisältö

MS-tautia voi hoitaa

MS-tautia voi hoitaa

ms-tautia_voi_hoitaa-2-1.jpg

Lue MS-taudin hoidosta ja siitä, kuinka MS-tautia sairastava voi itse omalla aktiivisuudellaan edesauttaa toimintakykynsä säilymistä hyvänä mahdollisimman pitkään.

MS-tautia voi hoitaa

Tässä osiossa kerromme lisää siitä, kuinka MS-tautia sairastava voi itse omalla aktiivisuudellaan edesauttaa toimintakykynsä säilymistä hyvänä mahdollisimman pitkään.

MS-tautiin ei tällä hetkellä ole parantavaa hoitoa, mutta sopivalla ja yksilöllisesti suunnitellulla hoidolla voidaan kuitenkin hidastaa sairauden kulkua. Jotkut lääkkeet vaikuttavat taudin etenemiseen ja toisilla lääkevalmisteilla voidaan hoitaa ja helpottaa oireita. Lääkkeet eivät kuitenkaan korjaa aivoissa jo syntyneitä vaurioita. Tietoa eri hoitomuodoista saa omalta hoitavalta neurologilta. Hoitavan neurologin ja MS-hoitajan kanssa kannattaa keskustella siitä, mitä hoidolta odottaa. Yhteisen lyhyen ja pitkän tähtäimen hoitotavoitteen asettaminen on tärkeä osa onnistunutta hoitoa.

Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa itse omaan hyvinvointiinsa. Erityisesti MS-tautia sairastavan kannattaa kiinnittää huomiota elintapoihinsa, kuten riittävään lepoon, liikuntaan, terveelliseen ruokavalioon ja mielen hyvinvoinnin edistämiseen. Elintavoilla on tärkeä rooli hyvän elämänlaadun säilyttämisessä. MS-tautiin sairastuneen kannattaa myös pitää kirjaa erilaisista oireista ja hyvinvoinnistaan, sillä hyvä seuranta auttaa hoitotiimiä tarjoamaan mahdollisimman yksilöllistä hoitoa.

Oliko tämä sivu hyödyllinen? Kyllä 15 Ei 21