Sisältö

MS-tauti ja itsetunto

Itsetunto

Itsetunto.jpg

Hyvä itsetunto näkyy kyvyssämme päästä vaikeuksien yli ja ottaa niistä oppia. Hyvään itsetuntoon kuuluu myös kyky suhtautua itseensä lempeästi. Lue lisää itsetunnosta ja miten sitä voi vaalia.

Itsetunto

Hyvään itsetuntoon kuuluu kyky suhtautua itseensä lempeästi sekä kyky ottaa kehut ja kohteliaisuudet vastaan. Terveellä itsetunnolla varustettu ihminen ei pelkää sanoa myöskään ei. Kaikkea ei tarvitse haluta eikä jaksaa.

Itsetuntoa kannattaa vaalia niin erilaisissa yhteisöissä ja sosiaalisissa tilanteissa pärjätäkseen kuin siksikin, että ihminen, joka on tyytyväinen itseensä, harvemmin kadehtii toisia. Itseä kannattaa myös kannustaa ja kehua siinä missä toisia ihmisiäkin. Kiitos itselle on paikallaan esimerkiksi aina, kun on onnistunut kääntämään itseä koskevan negatiivisen mielikuvan positiiviseksi samoin kuin silloin, kun huomaa vertaavansa itseään vain itseensä. Rohkaiseva sisäinen puhe tukee tervettä itsetuntoa.

Kirjoitettu teksti vaikuttaa ajatteluun usein voimakkaammin kuin pelkästään mielessä pyöritelty mantra. Kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen taitaa olla nykyisin jo jopa trendi. Vain itselle tarkoitettuun muistikirjaan kannattaa listata yleisten huomioiden lisäksi myös ne asiat, joista kirjoittaja on päivän mittaan ollut ylpeä itsessään. Eli itsetuntoa voi pyrkiä parantamaan tietoisesti.

Oliko tämä sivu hyödyllinen? Kyllä 30 Ei 0