Sisältö

Miten tukea MS-tautia sairastavaa puolisoa tai ystävää?

Miten tukea MS-tautia sairastavaa puolisoa tai ystävää?

Miten tukea puolisoa tai ystävää 2.jpg

MS-tautia sairastavaa läheistä tai ystävää voi tukea mm. kuuntelemalla, rohkaisemalla ja keskustelemalla. Ystävän tuki ja ymmärrys on tärkeää MS-tautia sairastavalle.

Miten tukea MS-tautia sairastavaa puolisoa tai ystävää?

Ennakoimaton sairaus, joka luo epävarmuutta tulevaisuudesta saattaa saada MS-tautia sairastavan ja hänen lähipiirinsä tuntemaan itsensä avuttomaksi. Jos ajatuksista puhuu toisille, epävarmuus vähenee, eivätkä ihmiset ole enää niin yksin tunteidensa kanssa. MS-tauti saattaa jopa lähentää välejä ja auttaa arvostamaan jokapäiväistä elämää entistä enemmän.

MS-tautia sairastavan ystävät ja läheiset voivat auttaa ystäväänsä mm. kuuntelemalla ja tukemalla. Mikäli olet halukas auttamaan ystävääsi jossakin arkipäiväisessä askareessa, kannattaa sinun kysyä häneltä onko hän halukas ottamaan apuasi vastaan. Mikäli huomaat, että ystäväsi on ollut pidempään allapäin, voi hänen kanssaan koittaa keskustella asiasta ja vaikkapa ammattimaisen keskusteluavun hankkimisesta. Monesti ystävän rohkaisu, tuki ja hyväksyntä on MS-tautia sairastavalle kultaakin kalliimpaa ja madaltaa mm. kynnystä lähteä hankkimaan apua. Ystävän mukana on myös helpompi lähteä mukaan sosiaalisiin tilanteisiin tai vaikkapa harrastuksiin.

Oliko tämä sivu hyödyllinen? Kyllä 26 Ei 6