Sisältö

MS-tauti – harrastaminen

Harrastaminen

Harrastaminen.jpg

MS-tautiin sairastuminen ei tarkoita sitä, että harrastuksista tulisi luopua. Lue täältä vinkkejä, miten voit mukauttaa vanhoja harrastuksia tarvittaessa tai mistä löydät uusia harrastuksia.

Harrastaminen

MS-tautiin sairastuminen ei tarkoita sitä, että elinpiiri pienenisi automaattisesti ja että harrastuksista tulisi luopua. MS-taudin edetessä voi toki tulla eteen tilanne, jossa entiset harrastukset eivät enää onnistu. Tällöin kannattaa etsiä uusia tapoja samojen harrastusten toteuttamiseen tai etsiä uusia, mielenkiintoiselta tuntuvia harrastuksia. Erilaisia ihmisiä tapaamalla ja uusia asioita opettelemalla elämään saa paljon mielenkiintoa ja positiivisuutta.

Mikäli haluat laajentaa harrastusmahdollisuuksiasi, voit mennä mukaan paikallisten Neuroliiton paikallisyhdistysten toimintaan tai kerhoihin. Lukuisat paikallisyhdistykset ja kerhot takaavat sen, että asiantuntemusta ja vertaistukea sekä erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja löytyy laajalta alueelta ympäri Suomea. Kaikissa yhdistyksissä on myös nimetty liikuntavastaava. Osassa yhdistyksiä on erikseen järjestettyä toimintaa nuorille sekä nimetty joko nuorisovastaava tai nuorten yhteyshenkilö.

Oliko tämä sivu hyödyllinen? Kyllä 8 Ei 2